Aktivnosti

Sprehodi in hribovske tureRazgledi z Matkovega Grintavca

Če ste za prijetne in kratke sprehode, najdete obilo lepih kotičkov na travnikih in v gozdovih kar okoli naše hiše. Sprehodi po gozdnih poteh nad našo domačijo so blagodejni za vaša kolena, ker strmina ni pretirana. Naše gozdne ceste nad domačijo so izredno primerne tudi za nordijsko hojo.

Za malo bolj radovedne: Lahko obiščete naš znameniti Matkov kot, enega najbolj samotnih kotičkov v naših Alpah. Ustavite se lahko pri bajti v kotu, popijete požirek čiste studenčnice in uživate lepoto Matkovega kota.

Pohajate lahko po tudi po gozdnih poteh in cestah širom Matkovega posestva vse do slovensko-avstrijske meje, do Strme planine in po lovskih stezah na razgledni Matkov Grintavec.

IMG_5691 (Large)Malo več moči pa rabite za pot do naravne znamenitosti Matkovega škafa. To je posebno oblikovana luknja v sneg, ki ima obliko velikega lesenega škafa. Najlepše se škaf vidi od konca maja pa do avgusta. Za obisk priporočamo dereze in cepin (tudi poleti).

Za zahtevnejše gornike in planince pa je markirana pot na Mrzlo goro. Pot je zahtevna in od pohodnika zahteva dobro telesno pripravljenost in izkušnje. Možen je sestop v Logarsko dolino ali dolino Belske Kočne v Avstrijo.

Po naših vrhovih je še več poti, ki pa niso označene. Po teh poteh hoje ne priporočamo, razen v spremstvu na domačinov, ki poti poznamo. Smo pa tudi veseli, da imamo še skrite kotičke, kjer človeška sled ni prav pogosto vtisnjena.

Gorsko kolesarjenje po solčavski panoramski cesti - čudoviti razglediTudi do malo bolj oddaljenih vrhov (Olševa, Raduha, Ojstrica, Krofička, Planjava) od nas ni prav daleč.

Gorsko kolesarjenje

Po cesti iz Logarske doline lahko zavijete proti Matkovemu kotu in se počasi dvigujete mimo treh kmetij, kjer se ponovno priključite na glavno cesto, ki vodi na mejni prehod Pavličevo sedlo. Lahko se odločite za nadaljevanje proti dolini Bele in nato proti Jezerskemu vrhu, ali pa nadaljujete pot po solčavski panoramski cesti, kjer so čudoviti razgledi na solčavske doline.

Lov

Gozdovi so bogati z divjadjo. Nekaj sto metrov od hiše že lahko vidite gamse, če vstanete dovolj zgodaj lahko srnjad vidite kar iz svoje sobe. Pri nas lahko slišite še malega in velikega petelina. Jaga je lepa, z lepimi razgledi.

Sodelovanje pri opravilih na kmetiji

Hiša namenjena turistični dejavnosti - dobrodošliKogar pa zanima kako poteka naš delovni dan in želi s svojimi močmi sodelovati z nami, se nam ob različnih opravilih – pri obiranju sadja, spravilu krme, delu na vrtu, nabiranju zdravilnih zelišč, lahko pridruži. Nekateri zagovarjajo, da je praktično delo na kmetiji, prvinski stik z zemljo prav zdravilen za mnoge tegobe sodobnega človeka.

Sankanje in turno smučanje

Sankanje po naših zasneženih cestahPozimi pri nas zapade precej snega in zime na Matkovem so še takšne kot včasih. Poleg sprehodov po zasneženih cestah, se lahko tudi sankate in smučate, izdelujete snežene hiše, kipe…

Vedno pa se najde še kaj zanimivega, nekaj kar odkrijete sami in s tem presenetite tudi nas.

Skupinska srečanja (kot intenzivne pevske vaje, pevskih zborov, dramskih skupin)

V naši hiši lahko prijetno izkoristite čas tudi kadar zunaj brije mraz ali mede okrog vogalov. Ob krušni peči je dovolj prostora za intenzivni pevski maraton.

Deli s prijatelji:bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

Misel

Skromnost se poda veličinam. — Renard

Oblak značk


Izdelava strani: www.edusatis.si