Kje smo?

Na Matkovo lahko pridete iz Savinjske strani mimo Luč (iz Ljubljane se pride do Luč preko Kamnika, Črnivca, Podvolovjeka), Solčave, Logarske doline, po cesti, ki vodi v Matkov kot. Lahko pa nadaljujete pot po glavni cesti proti mejnemu prehodu Pavličevo sedlo, mimo planinskega doma Majerhold. Po 200 metrih zavijete na makedamsko cesto proti turistični kmetiji Perk in Matk.

Po cesti preko Pavličevega sedla je možen prihod tudi iz kranjske strani (Gorenjska), preko Jezerskega ali Železne Kaple v Avstriji. Po nekaj 100 metrih, ko pridete mimo kmetije Perk, se odpre pogled na naše številne strehe – domačijo Matk na Matkovem in venec  gora, ki nas obdaja.

Iz Kranja je do nas 50 kilometrov, iz Celovca in Kamnika 60 kilometrov, iz Celja 80 kilometrov.

Deli s prijatelji:bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

Misel

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca. Spomladi do rožne cvetice, poleti do zrele pšenice, jeseni do polne police, pozimi do snežne kraljice, v knjigi do zadnje vrstice, v življenju do prave resnice, v sebi do rdečice čez eno in drugo lice. A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova poskusi: vnovič in zopet in znova. — Tone Pavček

Oblak značk


Izdelava strani: www.edusatis.si