Slovenska pesem povezuje kulturni prostor obmejnih dolin Jezerskega, Kort in Solčavskega

Objavljeno: 12. August 2009

Deli s prijatelji:bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

Klemen na Dolgi njiviV soboto, 8. 8. 2009 smo se ponovno srečali prijatelji iz Kort, Jezerskega in Solčave - Logarske doline. Po lovskih stezah smo se odpravili iz Kort proti Košuti in nadaljevali proti planšariji v Dolgi njivi.

To je bilo tretje srečanje pevcev iz treh obmejnih dolin – Korte, Jezersko in Solčavsko. Prvo srečanje je bilo predlanskem, ko smo se odpravili na Triglav. Lansko leto smo se odpravili na najvišji vrh v Kamniško Savinjskih Alpah – Grintovec, kjer smo prepevali na Češki koči. Letos pa smo na planšariji v Dolgi njivi pod Košuto nastopili kvartet bratov Smrtnik iz Kortkvartet smrtnikovih bratov,

kvartet Jutro iz Jezerskega in citrar Klemen Matk.  Zapel je tudi kvintet iz Lesc pod vodstvom g. Tozona.

Naša planinska druženja zaokrožimo s petjem slovenskih narodnih pesmi.kvartet Jutro Tako krepimo našo narodno zavest in povezujemo slovenski kulturni prostor. Vedno znova smo ponosni in srečni, da živimo na tako lepem koncu sveta, da imamo Slovenci tako lepe pesmi in tako dolgo tradicijo.

Pripovesti naših dedov, ki si jih pripovedujemo in se jih spominjajmo na naših poteh pa nas opominjajo, da moramo biti skrbni gospodarji, spoštovati našo dediščino, ljubezen do domovine in jezika pa vlivati mladim rodovom, ki bodo še naprej naseljevali te lepe gorske kraje.

Za gostoljubnost se zahvaljujemo gostiteljem pastirjem v bajti na Dolgi njivi (Jelendol, Tržič), ter vsem obiskovalcem, ki so s srcem prisluhnili popoldnevu, ki se je odvijal na planini tega dne.

Drugo leto pa nasvidenje na Solčavskem.

Klemen Matk

Značke: , ,

Komentarji (2) na: “Slovenska pesem povezuje kulturni prostor obmejnih dolin Jezerskega, Kort in Solčavskega”

  1. Aleš
    Aug 12, 2009

    Klemen, lepa prireditev in krasno poslanstvo: povezovati obmejni kulturni prostor.

    Drugič na strani objavi še povabilo na prireditev.


  2. [...] iz avstrijske Koroške (kvintet bratov Smrtnik). Vsako leto se zberejo fantje iz treh občin (lansko leto so iz šli na planino Dolgo njivo) in naredijo pohod na katerem se prepeva narodne in domoljubne pesmi. Vsako leto se jim pridruži [...]Komentirajte

Misel

Če je pot lahka, hodite morda navzdol. — Neznani avtor

Oblak značk


Skavti na Matkovem

Skavti smo kar redni gostje na Matkovem. Skoraj vsako leto pridemo na to visokogorsko kmetijo. Vedno smo toplo sprejeti. V mesto odidemo navdušeni z mislijo na prihodnje srečanje. V začetku julija v Matkovem kotu taborimo. Ali si je mogoče zamisliti kaj lepšega?

- Aleš Čerin

Translate Page

    Translate to:


Izdelava strani: www.edusatis.si