Matkov kot je raj za ljubitelje fotografskega botaniziranja

19. July 2009 Komentarji: 0

01 Taborni ogenj-mOdrasli skavti iz Ljubljane Štepanja vas so imeli v začetku julija svoj letni tabor v Matkovem kotu.

Dvajset odraslih in otrok je spoznavalo okolico na skavtski način: preprosto druženje, v naravi, ne da bi pustili kakršnekoli ostanke. Več fotografij z njihovega tabora.

Med skavti pa je tudi odlični fotograf in velik poznavalec gorskega cvetja Matjaž Maležič, ki je v Matkovem kotu fotografsko botaniziral (botaniziranje = zbiranje rastlin v znanstvene namene) in našel veliko gorskega cvetja, ki ga navadni zemljani sploh ne poznamo.

Slečnik (Rhodothamnus chamaecistus)2Matjaž je fotografije objavil, jih opremil z slovenskimi in latinskimi imeni. Tako, da se lahko testirate, koliko vi poznate planinsko cvetje. Poglejte si fotografije cvetja.

Še opozorilo: Cvetja ni dovoljeno trgati, ker je večinoma zaščiteno.

Seveda pa lahko “nabrusite” objektive vaših fotoaparatov, se poskusite v fotografskem botaniziranju in nam pošljete vaše fotografije. Najbolj veseli bomo, če najdete kakšno rožo, ki je budnemu očesu Matjaža ušla :) .

Končali smo s košnjo

17. July 2009 Komentarji: 1

IMG_5370 (Small)Danes smo zaključili s košnjo okoli doma. Trava je bila že nekoliko ostarela. Prej nismo mogli kositi in sušiti, ker je bilo obilo slabega vremena. Med košnjo pa vročina.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam prišli pomagat.

17. Solčavski dnevi: Od kulturne dediščine do poleta z jadralnim padalom

16. July 2009 Komentarji: 0

IMG_5363-LargeV času od 24.07.2009 do 2. 08. 2009 bo potekala tradicionalna turistična prireditev 17. Solčavski dnevi. Vabimo vas, da se nam pridružite pri spoznavanju Solčavskega, ki je letos prejelo naziv Evropska destinacija odličnosti.

V zanimivem, pestrem in raznolikem programu se bo našlo za vsakogar nekaj. Od kulturne dediščine, koncertov, razstav, športnih turnirjev, … do poleta z jadralnim padalom v tandemu. Najbolje, da si kar ogledate program in si poiščete prireditve, ki so najbolj zanimive za vas.

V petek, 24. junija ob 20 v cerkvi Marije Snežne nastopa tudi Klemen Matk.

Veseli bomo, če se nam pridružite in preživite del počitnic na naši turistični kmetiji in se udeležite zanimivih prireditev. Rezervirajte si termin.

Na Matkóvem zorijo češnje julija

15. July 2009 Komentarji: 0

Kaj hočemo, če smo pa na višini 1160 m in češnje zorijo malo bolj pozno. So pa zdrave in okusne. In najboljše so, če splezaš na drevo, jih utrgaš in takoj poješ.

Naj o naših češnjah spregovorijo še fotografije.


Misel

Resnično, sla po udobju ubija strastnost duše in nato posmehljivo stopa za njenim pogrebom. — Kahlil Gibran

Oblak značk


Skavti na Matkovem

Skavti smo kar redni gostje na Matkovem. Skoraj vsako leto pridemo na to visokogorsko kmetijo. Vedno smo toplo sprejeti. V mesto odidemo navdušeni z mislijo na prihodnje srečanje. V začetku julija v Matkovem kotu taborimo. Ali si je mogoče zamisliti kaj lepšega?

- Aleš Čerin

Translate Page

    Translate to:


Izdelava strani: www.edusatis.si