Preizkus delovnih sposobnosti psov pasme Border Collie

Objavljeno: 20. September 2009

Deli s prijatelji:bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

Včeraj ja na Jezerskem na kmetiji Kovk, potekal že tretji preiskus delovnih sposobnosti psov za pašo. Kovkovi so organizirali srečanje že tretjič. Pse preizkuša Martina Bossi iz Italije.

http://www.youtube.com/watch?v=M1MtFDXreQU&feature=related

 

Ira

Ira

Pred desetimi leti sem iz Irske na kmetijo Matk, pripeljal psičko Iro. Z njeno hčero Eto sem včeraj šel na ta preizkus. Glede na to, da je bila naučena sproti doma, so določene stvari pri njej bile pomanjkljive. Ima pa dober instinkt in želi sodelovati, tako da je bila  Eta pohvaljena. Z intenzivnejšim delom bi se pomanjkljivosti kljub šestim letom starosti, dale odpraviti. Predstavitev je bila zelo zanimiva, tako da kar spodbudi človeka k aktivnosti. Predvsem pa dvigne začudenje in spoštovanje do te pasme psov.

Tudi druženje je bilo prav prijetno. Prireditev je lep zgled, kako izkoristiti kvalitete kmetije za nove dejavnosti. S takim sodelovanjem se razvija povezava med ljudmi,  tudi za druge priložnosti. Počasi bi lahko začeli graditi naprej - direktno vez od kmeta, do porabnika zdravo pridelane hrane.

Za gostoljubje in organizacijo se zahvaljujemo Kovkovim Janezu in Eveline Smrtnik in jima pri delu želimo veliko uspehov in zadovoljstva.

Značke:

Komentirajte

Misel

Če je pot lahka, hodite morda navzdol. — Neznani avtor

Oblak značk


Skavti na Matkovem

Skavti smo kar redni gostje na Matkovem. Skoraj vsako leto pridemo na to visokogorsko kmetijo. Vedno smo toplo sprejeti. V mesto odidemo navdušeni z mislijo na prihodnje srečanje. V začetku julija v Matkovem kotu taborimo. Ali si je mogoče zamisliti kaj lepšega?

- Aleš Čerin

Translate Page

    Translate to:


Izdelava strani: www.edusatis.si