Matkov kot je raj za ljubitelje fotografskega botaniziranja

Objavljeno: 19. July 2009

Deli s prijatelji:bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

01 Taborni ogenj-mOdrasli skavti iz Ljubljane Štepanja vas so imeli v začetku julija svoj letni tabor v Matkovem kotu.

Dvajset odraslih in otrok je spoznavalo okolico na skavtski način: preprosto druženje, v naravi, ne da bi pustili kakršnekoli ostanke. Več fotografij z njihovega tabora.

Med skavti pa je tudi odlični fotograf in velik poznavalec gorskega cvetja Matjaž Maležič, ki je v Matkovem kotu fotografsko botaniziral (botaniziranje = zbiranje rastlin v znanstvene namene) in našel veliko gorskega cvetja, ki ga navadni zemljani sploh ne poznamo.

Slečnik (Rhodothamnus chamaecistus)2Matjaž je fotografije objavil, jih opremil z slovenskimi in latinskimi imeni. Tako, da se lahko testirate, koliko vi poznate planinsko cvetje. Poglejte si fotografije cvetja.

Še opozorilo: Cvetja ni dovoljeno trgati, ker je večinoma zaščiteno.

Seveda pa lahko “nabrusite” objektive vaših fotoaparatov, se poskusite v fotografskem botaniziranju in nam pošljete vaše fotografije. Najbolj veseli bomo, če najdete kakšno rožo, ki je budnemu očesu Matjaža ušla :) .

Značke: , , ,

Komentirajte

Misel

Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. — Tomaž Humar

Oblak značk


Skavti na Matkovem

Skavti smo kar redni gostje na Matkovem. Skoraj vsako leto pridemo na to visokogorsko kmetijo. Vedno smo toplo sprejeti. V mesto odidemo navdušeni z mislijo na prihodnje srečanje. V začetku julija v Matkovem kotu taborimo. Ali si je mogoče zamisliti kaj lepšega?

- Aleš Čerin

Translate Page

    Translate to:


Izdelava strani: www.edusatis.si