Privilegij miru v teh prazničnih dneh

22. Dezember 2009 Komentarji: 1

Bližajo se prazniki. Božič, Novo leto. Spomin na čas in dogodke pred dva tisoč leti. Kratki dnevi in dolgi večeri nas napeljujejo k razmišljanju. To je čas, ko se lahko nekoliko bolj poglobimo vase, prečistimo naše delovanje, naredimo zaključke in načrte za naprej.  Hrup in blišč, ki vedno močneje spremlja to obdobje po naših naseljih in medijih, postane  moteč in moti  doživljanje praznikov.

22870278.jpg

Pri nas na Solčavskem smo  nekoliko priviligiraniSolčavske kmetije ležijo v zadnjih dolinah Slovenije. Da opraviš opravke v dolini, je cel projekt in vzame veliko časa. Vrnitev domov je vedno olajšanje. Pirotehnični pripomočki, ki so v zadnjih letih tako nepogrešljiv pripomoček za praznike, so v posameznih primerih tudi v naših dolinah skalili mir. Upam, da se bo ta modna muha čim prej izgubila in bodo ljudje lepoto iskali na drugih ravneh. Pri nas na Matkovem poskušamo te stvari omejevati, saj menimo da pokanje in svetlobni učinki preveč motijo ustaljen ritem dolin, življenje domačih in divjih živali.

Ob tej priložnosti želimo vsem, da v teh dneh ujamete ritem praznovanja, ki vas bo napolnili z mirom, novimi močmi, da boste trdnejši, veselo in  pogumno stopali naprej.


Misel

Verjetneje je, da vas bo bolj motiviralo prečkanje ovir kot napredovanje v miru. — Voltaire

Oblak značk


Skavti na Matkovem

Skavti smo kar redni gostje na Matkovem. Skoraj vsako leto pridemo na to visokogorsko kmetijo. Vedno smo toplo sprejeti. V mesto odidemo navdušeni z mislijo na prihodnje srečanje. V začetku julija v Matkovem kotu taborimo. Ali si je mogoče zamisliti kaj lepšega?

- Aleš Čerin

Translate Page

    Translate to:


Izdelava strani: www.edusatis.si