Projekt Na kmetijo!

11. February 2020 Komentarji: 0

Projekt Na kmetijo!

Na kmetiji Matk smo se novembra 2019 pridružili projektu Na kmetijo!
Gre za pilotni projekt v okviru Podukrepa podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti PRP 2014-2020, po koncu katerega se bodo na nacionalni ravni določili pogoji in normativi za opravljanje dopolnilne dejavnosti socialnega varstva odraslih in starejših na kmetijah. Projekt bo raziskal kako je mogoče dopolnilno dejavnost socialnega varstva starejših na kmetijah izpeljati v praksi ter s tem prispevati k razvoju slovenskih kmetij in izboljšanju ponudbe za bivanje starejših oseb.

S projektnimi aktivnostmi bomo ugotovili kakšne so možnosti za razvoj bivanja starejših oseb na kmetijah, na kakšen način in pod katerimi pogoji bi tovrstno bivanje lahko vzpostavili in kakšen je interes med lastniki kmetij za razvoj tovrstne dopolnilne dejavnosti ter med starejšimi osebami za tovrstno obliko bivanja.

Projektno partnerstvo je vsebinsko in geografsko pestro zastavljeno. Vodilni partner projekta je Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo iz Ljubljane, poleg nas pa sta v projekt vključeni še dve slovenski kmetiji, in sicer kmetija AvarK z Dolenjske, ki se ukvarja z živinorejo ter eko-socialna kmetija Pribinovina  z Goričkega.

Projekt bo trajal dve leti, od novembra 2019 do novembra 2021. Naložbo v višini do 69.443,91 EUR sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Več informacij:

  • Evropska komisija

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development

  • Program razvoja podeželja

https://www.program-podezelja.si/sl/



Misel

Verjetneje je, da vas bo bolj motiviralo prečkanje ovir kot napredovanje v miru. — Voltaire

Oblak značk


Skavti na Matkovem

Skavti smo kar redni gostje na Matkovem. Skoraj vsako leto pridemo na to visokogorsko kmetijo. Vedno smo toplo sprejeti. V mesto odidemo navdušeni z mislijo na prihodnje srečanje. V začetku julija v Matkovem kotu taborimo. Ali si je mogoče zamisliti kaj lepšega?

- Aleš Čerin

Translate Page

    Translate to:


Izdelava strani: www.edusatis.si